Dziesmu diena

17. Augusts 2024 / Muzikālā kalpošana

Latvijas Baptistu draudžu savienības Muzikālās kalpošanas apvienība aicina visus uz koncertu “Dziesmu diena” Kuldīgas ev. luteriskajā baznīcā 2024. gada 17. augustā plkst.16:00. Klātesošos uzrunās Kuldīgas baptistu draudzes mācītājs Mārtiņš Anševics.

Satikties vasarā, lai kopīgi sagatavotu un svinētu Dziesmu dienas koncertu, ir kļuvis par Muzikālās kalpošanas apvienības pēdējo gadu ierastu norisi, kam atsaucas mūziķi no visām Latvijas malām. Arī šoreiz aicinām mūziķus no visām draudzēm doties uz Kuldīgu un vienoties kopīgā korī un orķestrī, lai ar slavas dziesmām pagodinātu mūsu Dievu.

Koncertā atskaņosim gan iepriekšējos gados Dziesmu dienas koncertos izskanējušās, visiem mīļās dziesmas, sākot no pazīstamiem korāļiem, līdz slavas un pielūgsmes dziesmām, gan jaunas, tik lielā mūziķu pulkā neatskaņotas dziesmas. Programmā būs Kārļa Līdaka, Māra Dravnieka, Lības Ēces-Kalniņas, Māra Riekstiņa un citu skaņražu darbi. Tematiski koncertam caurvīsies ģimenes vērtības, lūgšana par Ukrainu, mūžīgo un aktuālo atbilžu meklējumi par šodienas svarīgām vērtībām. Savu priekšnesumu kopā ar kori un orķestri sniegs arī bērni un jaunieši.

Aicinām draudzes atbalstīt savus mūziķus, lai kopīgi ar aizrautību un degsmi varam muzicēt un apliecināt ticību Dievam, un sēt ticības sēklu klausītāju sirdīs, kā arī būt kopā citam ar citu un labi pavadīt laiku.

Nākamgad Latvijas Baptistu Dziesmu svētkiem svinēsim 100 gadus. Tikšanās Kuldīgā būs ceļa sākums uz Dziesmu svētkiem.

Mūziķiem pieteikšanās līdz 1.augustam, aizpildot anketu, kas tiks izsūtīta elektroniski. Vasarā būs iespēja pievienoties mēģinājumiem Rīgas Mateja draudzē. Papildus informācija: Sarmīte Pāvulēna tālr. 26108209.

Sarmīte Pāvulēna
Muzikālās kalpošanas apvienība